Kreditkonto om du skall köpa Playmobil precis innan löning

Kanske har du slut på kontot och sonen eller dottern fyller år ett par dagar innan löning. Då är du inte ensam och det är ingen rolig situation eftersom födelsedagsbarnet önskat sig den senaste Playmobil-satsen och som förälder vill man såklart inte se sitt barn besviket. Vid en sådan här händelse så behöver man pengar snabbt för att kunna köpa födelsedagspresenten. Så, hur gör man då för att få pengar snabbt?

Starta kreditkonto

playmobil onlinekreditkontoNaturligtvis kan man alltid låna pengar av vänner och familj, men om man skall vara riktigt ärlig så är det ju lite pinsamt att behöva låna pengar av någon man känner för att köpa Playmobil. En annan lösning kan därför vara att starta ett så kallat Kreditkonto. Detta gör man genom att ansöka om detta hos en kreditgivare. Om ansökan blir beviljad så innebär det inte att man direkt tagit ett lån. Men däremot har man skapat sig en kreditlina som man snabbt och enkelt kan nyttja om nöden kräver detta. Exempelvis så kan man ha en innestående kredit på 10 000 kr. Men man behöver inte använda hela detta belopp utan om Playmobil-satsen kostar 400 kr så räcker det att man plockar ut 400 kr från kreditkontot. Således behöver man också endast betala ränta på 400 kr och inte på ett högre belopp som oftast blir fallet om man tar smslån där lånebeloppen brukar vara fasta belopp såsom 1000 kr, 3000 kr, 5000 kr osv. Kreditkonto är alltså en ganska smart och smidig lösning om man snabbt behöver ett extra tillskott i kassan. Det smartaste är dock att bygga upp en egen budget för då slipper man även räntekostnaden, men det krävs stor vilja och självdisciplin för att bygga upp en egen buffert för oförutsedda utgifter. Men denna vetskap kan man nu gå och köpa det där Playmobil-setet som födelsedagsbarnet önskat sig!

22. September 2017 by admin
Categories: Ekonomi | Tags: | Comments Off on Kreditkonto om du skall köpa Playmobil precis innan löning

Playmobil bilverkstad för bilfrälsta barn

Många barn älskar att leka med bilar. För dessa så erbjuder Playmobil exempelvis en rolig bilverkstad och parkeringshus. I detta set kan man parkera sina Playmobil-bilar och lämna in dem för service och reparation. Prislappen på setet ligger på ungefär 250 kr och kan köpa på nätet hos exempelvis BR Leksaker. Bra tips om du funderar på julklappen eller födelsedagspresenten. Du ser bilverkstaden på bilden nedan.

Playmobil bilverkstad

 

03. May 2014 by admin
Categories: Playmobil | Comments Off on Playmobil bilverkstad för bilfrälsta barn

Bakgrunden till Playmobil

Naturligtvis känner du till vad Playmobil är för något. Det är ju de coolaste leksakerna som finns! Men kännder du till historien och bakgrunden till att detta fantastiska leksaksmärke såg dagen ljus? Om inte så kan du läsa vidare.

Personen som uppfann Playmobil heter Hans Beck och han var en tysk uppfinnare. Han föddes 1929 och gick bort 2009. Bland Playmobil-fans och andra brukar han kallas “Playmobils fader” (svensk översättning). Beck utövade den ädla konsten i möbelsnicker och han var även en entusiast när det kommer till att bygga modell-flygplan. Beck tog fram en hobby-produkt och presenterade för Horst Brandstätter, ägaren till ett företag vid namn Brandstätter. Horst Brandstätter bad Hans Beck att utveckla leksaksfigurer för barn istället för den produt han initialt presenterat.

Hans Beck gjorde som Horst hade sagt och ägnade åren 1971 – 1974 till att utveckla en produkt som sedermera kom att bli Playmobil. Becks målsättning var att ta fram en leksak som inte skulle vara för komplicerad, och samtidigt skulle den kunna stimulera barns fantasi och lekfullhet. Resultatet av Becks arbete blev en leksaksfigur som mäter 7,5 cm för att passa perfekt i en barnhand. Utseendet på figuren var inspirerat av barnteckningar och kännetecknades av stora huvuden och glada munnar och ingen näsa. Beck testade att ge figurerna till barn och direkt så började barnen leka med figurerna genom att skapa små scenarior med dem. Enligt Beck så tröttnade barnen aldrig på att leka med hans små figurer.

Playmobilfigurer från 70-talet

1973 jobbade Hans Beck som utvecklingschef  på företaget geobra Brandstätter var och vid detta laget infann sig oljekrisen som gjorde företagets produktion väldigt dyr. Hans fick därför i uppdrag att ta fram produkter som inte krävde så mycket oljebaserade komponenter och en möjlighet för Hans Beck att lansera de små Playmobil-figurerna uppdagades nu. 1974 lanserades de första seten av indianer, knektar och byggnadsarbetare från Playmobil. Man ställde ut figurerna på International Toy Fair i Numberg och ett holländskt företag valde att köpa ett års produktion av Playmobil. Efter ett år stod Palymobil-försäljningen för en sjättedel av hela geobra Brandstätters försäljning och 1975 började Playmobil säljas över hela världen. Framgången var ett faktum för Hans Beck och hans leksakskoncept, Playmobil.

25. February 2014 by admin
Categories: Playmobil | Comments Off on Bakgrunden till Playmobil

Kunde inte låta bli att spela nya Playmobil City Life

Samtidigt som jag kollade in Sveriges torsk mot Finland i JVM så kunde jag inte låta bli att testa det nya spelet från Playmobil. Spelet heter Playmobil Fashion Stars och du hittar det här. Det handlar helt enkelt om att klä en Playmobil-tjej med kläder och om jag skall vara helt ärlig så tycker jag inte det var så jättekul. Förmodligen beror det på att jag är kille och detta spel mest verkar vara anpassat för tjejer. So long så länge!

05. January 2014 by admin
Categories: Playmobil | Comments Off on Kunde inte låta bli att spela nya Playmobil City Life